Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Mania

Monday, November 15, 2010

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ kipas susah mati Tilu Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

ramai sebenar nye yang x brape familiar dgn TILU,, s0 aq nak share dgn k0rg, fav artist aq! fyi tilu neyh sebuah band,, ( sebuah kew? kew sebijik?? hahahah) =P kenape aq minat d0rg? sbb lagu d0rg sgt best! v0kalis tilu is a gurl, n yg laen2 sumer b0y,,, nak kenal?? jum2,,,

- MIRA (VOCALS)
- BAJAI (RHODES)
- PUJA (BASSIST/GUITARS)
- JOHAR (DRUMS/PERCUSSION)
- KIBAS (GUITARS)
- FAREED ( FLUGELHORN)
- FIRDAUS (TRUMPET)
- JEFF ( SAXOPHONES )

k0rg nak tawu serbe sedikit mengenai tilu?? jum bace nie :---

TILU bermula dengan tiga anak muda yang hanya suka bermain muzik bersama dan menghabiskan masa dengan memperbaiki teknik permainan muzik masing-masing melalui pendedahan genre muzik yang berbeza seperti Jazz, R&B dan funk.

Sehingga suatu masa, tiga anggota asal TILU iaitu Bajai sebagai pemain keyboard, Johar sebagai pemain drum dan Puja sebagai pemain bass memilih untuk memperkembangkan lagi muzik dan karya mereka dengan menambah ahli kumpulan ini. Dengan penambahan Mira sebagai vokalis utama, Kibas sebagai gitaris, Firdaus sebagai trumpet, Fareed flugelhorn dan Jeffny sebagai pemain saxophone, TILU menjadi sebuah kumpulan jazz muda tempatan yang berjaya mengorak langkah ke dalam industri muzik tanahair.

Ku Bukan Aku” single pertama TILU yang sangat mendapat sambutan baik sehinggakan setiap jam diputarkan di corong radio tempatan. TILU mendapat sambutan hangat dengan berjaya manarik hati beberapa pihak media tempatan untuk mengadakan persembahan di acara majlis yang di anjurkan. Lagu ciptaan sepenuhnya Edry Abdul Halim ini berjaya menempatkan diri dalam carta radio-radio tempatan di mana masing-masing berada di kedudukan top 10 dan top 40.

Permulaan yang sangat baik membuatkan pihak pengurusan iaitu KRU Studios berasa yakin untuk menghasilkan sebuah album penuh dengan mengandungi 8 buah lagu yang kebanyakkannya adalah ciptaan TILU sendiri. Antara lagu yang terdapat dalam album ini adalah seperti “Diam Diam”, “Tolong”, “Yang Ku Ingin Cinta”, “I.L.U.”, “Kau Selalu Ada”, “Malam Minggu” dan “Jangan Jangan Cuba”.

TILU juga turut menghasilkan sebuah klip video arahan Yusry Abdul Halim bagi memperkenalkan single pertama mereka iaitu “Ku Bukan Aku”. Penggambaran diadakan di studio TED Network di Batu Caves selama sehari dimana ianya juga akan dimuatkan dengan elemen CGI. Kos keseluruhan klip video ini mencecah RM20ribu.


nak teng0k pic2 d0rang?? boleh2,, ^^sempoi kan d0rg,, hehee,,
k0rg jangan lupe f0ll0w d0rg oke^^
dAaaAAa~

No comments:

Post a Comment